Mainos

Pohjoismaiden demarit keskittyvät energiapolitiikkaan

Pohjoismaat

Kongressissaan Nurmijärvellä sosiaalidemokraatit päättivät ottaa uusiutuvat energialähteet johtotähdekseen.

Pohjoismaiden sosiaalidemokraatit aikovat perustaa työryhmän pohjolan energiaongelman ratkaisemiseksi. Demaripuolueiden puheenjohtajat päättivät työläiskongressissa Nurmijärvellä nostaa uusiutuvat energialähteet politiikkansa keskiöön.

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan tarkoitus on tehdä pohjoismaista maailman johtava uusiutuvien energialähteiden käyttäjä. Energiayhteistyölle on tarvetta, koska markkinat ovat yhteiset.

Esimerkiksi Ruotsi ja Suomi ovat raskaine teollisuuslaitoksineen erittäin riippuvaisia tuontienergiasta. Norja taas ei ole sijoittanut energiantuotantoon tarpeeksi 90-luvulla, jolloin energian hinta oli alhaalla.

Nurmijärven kongressissa pohjoismaiden demarit myös kokosivat voimiaan puolustaakseen hyvinvointiyhteiskunnan mallia.

Tanskan demarien puoluejohtaja Helle Thorning-Schmidt vakuutti Pohjoismaisen mallin tulleen nyt muotiin, kun kiinnostus siihen lisääntyy kaikkialla maailmassa.

120 vuoden ikäinen foorumi koostuu Pohjoismaiden, myös Ahvenanmaan, Färsaarten ja Grönlannin sosiaalidemokraattisista puolueista, Norjan, Ruotsin ja Tanskan LO:sta sekä Suomen SAK:sta ja Islannin ASI:sta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.