Mainos

Pohjoismaat sähköisten palveluiden kärjessä

Laajakaistan merkitys erottavana tekijänä huippumaiden välillä on vähenemässä.

Pohjoismaat ovat vahvassa asemassa vuosittaisessa tutkimuksessa, joka kartoittaa sähköisten palveluiden ja internetin käytön levinneisyyttä sekä sähköisen liiketoiminnan edellytyksiä. Kaikkiaan 68 maan listassa Tanska ja Ruotsi ovat sijoilla 1 ja 4. Suomi on tutkimuksessa 7. sijalla, mutta se joutui antamaan tilaa Hollannille, joka nousi ylöspäin viime vuodesta.

Järjestyksessään seitsemäs tutkimus on Economist Intelligence Unitin julkaisema ja yhdessä IBM Konsultointipalvelut -yksikön kanssa laadittu.

Erot ovat kaventuneet myös huippumaiden välillä laajakaistaliittymissä. Pohjoisen Aasian johtavat maat ovat ottaneet kaulaa muihin OECD-maihin laajakaistan käyttöönotossa. Kuitenkin mm. Japanin ja Etelä-Korean laajakaistakasvu on tasaantunut, ja muut listan kärkisijoilla olevat maat kuten Norja ja Sveitsi ovat nousseet korkeammalle.

Laajakaistan merkitys erottavana tekijänä huippumaiden välillä on vähenemässä. Sen rinnalle on noussut muita tekijöitä kuten innovaatio, tietoturva sekä valtionhallinnon sitoutuminen sähköisen hallinnon kehittämiseen.

Useissa maissa yritykset kokeilevat kokonaan uusia liiketoimintamalleja. Mm. internetpuheluiden tarjoajat työntyvät perinteisten puhelinoperaattoreiden markkinoille. Puhelinoperaattoreilla on sanansa sanottavana kaapeli-tv-yhtiöiden markkinoilla tarjoamalla asiakkailleen internet-televisiopalveluita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.