Mainos

Pohjoismaat kehittämään turvallista ruokaa

Pohjoismaat aikovat tiivistää yhteistyötään ruokageenipankkien ja turvallisen ruoan kehittämiseksi. Yhteistyötä kehiteltiin pohjoismaisten maa- ja metsätalousministerien kesäkokouksessa Maarianhaminassa tänään.

Kokouksessa päätettiin perustaa erityinen neuvosto koordinoimaan geneettisten resurssien parissa tehtävää työtä. Uusi neuvosto toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston alaisuudessa.

Jo aiemmin on perustettu työryhmä, joka valmistelee parhaillaan konkreettisempaa strategiaa geneettisten resurssien hyödyntämiseksi. Yhteinen pohjoismainen geenipankki on toiminut Ruotsissa 20 vuoden ajan.
Myös turvallinen ruoka nousi kokouksen puheenaiheeksi. Ministerit näkivät kiinteän yhteyden turvallisemman ruoan ja geenien parissa tehtävän työn välillä.

Kokoukseen osallistuivat Tanskan, Ruotsin ja Norjan maa- ja metsätalousministerit. Suomen Kalevi Hemilä oli poissa tapaamisesta päivällä, mutta hänen odotettiin saapuvan Ahvenanmaalle illalla. Hemilän sijasta Suomea edusti kansliapäällikkö Jan Heino. Myös Islantia edusti kokouksessa virkamies ministerin poissaolon vuoksi.
(STT) rm 21:16

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja