Mainos

Pohjoismaat erimielisiä maahanmuuttoasioissa

Suomi, Ruotsi ja Tanska ovat eri mieltä keinoista, joilla EU voisi tulevaisuudessa ryhtyä torjumaan laitonta maahanmuuttoa. Pohjoismaiset pääministerit tapasivat Helsingissä valmistellakseen Sevillan EU-huippukokousta, jossa mm. maahanmuuttokysymykset ovat esillä.

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen kannatti voimakkaasti Espanjan ja Britannian muotoilemaa mallia, jossa EU kytkisi kehitysapunsa ehtoon, että saajamaa sitoutuu ottamaan takaisin laittomasti EU:n alueelle saapuneet kansalaisensa. Ruotsin Göran Persson ei uskonut tämän mallin toimivan ollenkaan.
-Se kuulostaa voimakkaammalta kuin mitä se todellisuudessa on.

Suomen Paavo Lipponen totesi vuorostaan, ettei Suomi ole ottanut lopullista kantaa esitykseen. Pääministerit olivat eri linjoilla myös tarpeesta uudistaa EU:n maatalouspolitiikkaa jo ennen tulevaa laajentumista. Ruotsi haluaisi uudistuksen nyt, Tanska ja Suomi eivät halua kytkeä asioita yhteen.

Suuri yksimielisyys vallitsi sitä vastoin jalkapallosta. Pääministerit katsoivat kokouksensa lomassa yhdessä Tanska-Ranska-ottelun ja kannustivat yhdessä tuumin pohjoismaista joukkuetta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.