Mainos

Pohjoiskorealaiset loikkasivat historiallisesti

Neljätoista pohjoiskorealaista on loikannut etelään, kertovat Etelä-Korean viranomaiset. He ovat tiettävästi ensimmäiset pohjoiskorealaiset, jotka ovat onnistuneet pakenemaan Pohjois-Koreasta suoraan meritse Etelä-Koreaan.

Kahta perhettä - kymmentä aikuista ja neljää lasta - kuljettanut puinen kalastusalus saapui Etelä-Korean aluevesille, mistä Etelä-Korean rannikkovartiosto ohjasi sen eteläkorealaiseen Inchonin satamaan.

Ryhmä sanoi lähteneensä Sinuijun jokisatamasta lauantaina ja päässeensä maanantaina merkitsemättömälle Pohjois-Korean eteläiselle merirajalle.

Etelä-Korean viranomaiset olivat aluksi hyvin varovaisia, kun heiltä pyydettiin vahvistusta loikkaustietoihin. Etelä-Koreaan on nimittäin aiemmin pyrkinyt Kiinassa asuvia pohjoiskorealaisia, jotka ovat väittäneet tulleensa Pohjois-Koreasta Etelä-Korean Pekingin-suurlähetystön hylättyä heidän maahanmuuttohakemuksensa.

Kyseessä oli yksi laajimpia loikkauksia kommunistisesta Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan sitten 1950-luvulla käydyn Korean sodan. Viime vuoden joulukuussa pohjoisesta loikkasi 17-jäseninen suurperhe etelään.
(STT-Reuter-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.