Mainos

Pohjoiskorealainen ohjuslaiva jatkaa matkaansa Jemeniin

Yhdysvallat on päästänyt ohjuslastissa pysäytetyn rahtilaivan jatkamaan matkaansa kohti Jemeniä. Aluksen lastina on 15 venäläisvalmisteista ballistista Scud-ohjusta.

Yhdysvallat on päästänyt pohjoiskorealaisen ohjuslaivan jatkamaan matkaansa Jemeniin. Yhdysvaltain mukaan aluksen ohjuslasti on todettu lailliseksi.

Jemenin virallisen uutistoimiston Saban mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri Collin Powell ilmoitti Jemenin presidentille Ali Abdullah Salehille puhelimitse, että aluksen miehistö on palannut takaisin laivaan, joka jatkaa matkaansa kohti arabivaltiota.

Espanjalainen sota-alus pysäytti Pohjois-Koreasta lähteneen aluksen viime yönä Intian valtamerellä Yhdysvaltain pyynnöstä. Aluksesta löytyi sementtisäkkien alta 15 ballistista scud-ohjusta ja niiden taistelukärkiä. Jemen on vakuuttanut ostaneensa ohjukset täysin laillisesti.

Armitage: Ohjuslöytö ei muuta mitään

Yhdysvaltain varaulkoministeri Richard Armitage sanoo, että Arabianmerellä pysäytetty Scud-ohjuslaiva tukee maan aiemmin esittämiä väitteitä, joiden mukaan Pohjois-Korealla on mittava aseohjelma.

Armitage jatkoi kuitenkin, että Yhdysvallat on osannut odottaa tällaista toimintaa, eikä sillä ole vaikutusta Yhdysvaltain Pohjois-Korean- tai Kiinan-politiikkaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset olivat seuranneet alusta useita viikkoja. Persianlahden sodan aikana Irak terrorisoi Israelia ampumalla sinne Scud-ohjuksia. Pysäytetyn aluksen ei kuitenkaan epäillä olleen matkalla Irakiin.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 11.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.