Mainos

Pohjoisen Suomen jäät vielä ohuet

Enemmistö etelä- ja keskiosan isoista järvistä on vielä ilman jääpeitettä. Lähipäivien aikana myös lumien ennustetaan sulavan Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Maan pohjoisosien jäät ovat ajankohtaan nähden selvästi keskimääräistä ohuempia. Tähän on syynä se, että talvi saapui keskimääräistä myöhemmin. Suomen ympäristökeskus kehottaakin ihmisiä muistamaan, että jäät ovat nyt heikkoja.

Vesistöjä jäätyi marraskuun aikana useiden eri pakkasjaksojen ansiosta. Pohjoisessa jäätyminen oli viikon pari myöhässä totutusta vauhdista. Siellä jään paksuus oli pääosin alle 25 senttimetriä.

Pieniä järviä oli marraskuun lopulla jäässä maan eteläosassakin, mutta valtaosa maan etelä- ja keskiosan isoista järvistä oli vielä ilman jääpeitettä.

Joulukuun vaihtuessa maa oli lumen peittämä miltei koko Suomessa. Vesistöjen ja pohjaveden pinnat puolestaan olivat suurimmassa osassa maata ajankohdan keskiarvon yläpuolella.

Ennusteen mukaan seuraavien kymmenen päivän aikana lunta kertyy lisää Itä- ja Pohjois-Suomeen, mutta Etelä- ja Lounais-Suomessa lumet sulavat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.