Mainos

Pohjoisen myrskysää vaarantaa pääsiäisliikennettä

Säätiedot lupaavat pohjoisosiin huomattavan kovaa tuulta, joka saattaa kaataa puita. Liikenneasiantuntijan mukaan matkaan kannattaa varustautua nastarenkailla.

Myrskyinen talvisää maan pohjoisosissa saattaa aiheuttaa ongelmia autoilijoille pääsiäisenä. Liikenneasiantuntija Jorma Helin Tiehallinnosta muistuttaa, että olosuhteiden vuoksi tieliikenteessä tulisi noudattaa erityisen suurta varovaisuutta. Helinin mukaan ilmassa ovat jopa katastrofin ainekset.

- Lapin ja Oulun läänissä on huono tai erittäin huono ajokeli. Talvisen sään lisäksi tuuli on kova, ja puita saattaa kaatua, Helin sanoo.

Helinin mukaan matkalle lähtevien kannattaa ajaa nastarenkailla ja pitää ajonopeudet kelin mukaisina. Aikaisen kevään vuoksi koko maassa on poistettu talvirajoitukset, mutta sääolot eivät rajoituksista piittaa.

- Pitää ajaa kelin mukaan. Vaikka kesärajoitukset olisivat näkyvissä, tien päällä pitää käyttää omaa järkeä, Helin ohjeistaa.

Menoliikennettä on eniten huomenna kello 14-19, vaikka myös pitkäperjantaina liikenne on vilkasta. Monet palaavat pääsiäisen vietosta jo sunnuntai-iltana, mutta vilkkainta paluuliikenne on maanantaina kello 13-20.

- Vähän toisen perässä joudutaan ajamaan, mutta tuskin pysähtelevää jonoa tulee mihinkään. Liikennemäärät ovat vielä tähän aikaan vuodesta niin pieniä kesään verrattuna, Helin kertoo.

Kolmostielle Tampereen läntiselle ohikulkutielle syntynee jonoja huomenna, samoin kuin kantatielle 51 Espoosta Kirkkonummelle. Lusista Mikkeliin tai Jyväskylään päin on niin ikään odotettavissa hidastuksia.

Nelostien liikenne on pääsiäisen aikaan tehovalvonnassa. Erityistä huomiota poliisi kiinnittää ylinopeuksiin, turvaväleihin sekä vaarallisiin ohituksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.