Mainos

Pohjoisen hiihtokeskuksia ja hotelleja saman yrityksen alle

Useita Pohjois-Suomen hiihtokeskuksia sekä niiden läheisyydessä sijaitsevia hotelleja ja ravintoloita isännöi uusi suuryritys Lapland Hotels.

Konsernilla on hotelli-, ravintola- ja hiihtokeskustoimintoja Levillä, Ylläksellä, Rovaniemellä, Pudasjärven Isolla-Syötteellä, Puolangan Paljakassa ja Hyrynsalmen Ukkohallassa.

Uusi konserni on lajissaan Pohjois-Suomen suurin. Konsernin ovat muodostaneet rovaniemeläisten matkailuyrittäjien Marjut ja Leo Pitkäsen Sirkan Tähti Oy ja oululaisen teollisuusneuvos Jorma Terentjeffin Avanti Group. Terentjeff omistaa Lapland Hotels -yhtiöstä 62,2 prosenttia, Pitkäset 37,8 prosenttia.

Konsernijohtaja Leo Pitkäsen mukaan järjestelyn tuloksena rakentuu vahva pohjoissuomalainen matkailuyhtiö, joka toimii useilla eri alueilla. -Konsernin laajeneminen uusille paikkakunnille ei ole mahdotonta, tosin mitään suunnitelmia ei ole toistaiseksi tehty, Pitkänen toteaa.

Hallituksen puheenjohtajan Jorma Terentjeffin mukaan suuresta yrityskoosta on matkailussa selvää hyötyä. -Suuri yritys helpottaa markkinointia ja vahvistaa pääomarakennetta. Ison yrityskoon merkitys kasvaa, kun matkailu muuttuu yhä enemmän käsityöstä teolliseksi.

Konsernin liikevaihdon arvioidaan olevan tänä vuonna noin 18 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää ympäri vuoden 180 ja sesonkiaikana 500 ihmistä. Yhtiöllä on yhteensä kuusi hotellia, 13 ravintolaa ja neljä hiihtokeskusta. JOT Automationin entisenä toimitusjohtajana tunnettu Jorma Terentjeff osti Iso-Syötteen hiihtokeskuksen vajaat kaksi vuotta sitten. Ukkohalla ja Paljakka siirtyivät Terentjeffin omistukseen viime syksynä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.