Mainos

Pohjois-Suomen matkapuhelimien ja liittymien kytkykauppa kurissa

Matkapuhelimien ja liittymien kytkykauppa on nyt varsin hyvin hallinnassa Pohjois-Suomessa. Telehallintokeskus valvoi kytkykauppaa tällä viikolla Rovaniemellä, Torniossa, Kemissä ja Oulussa. Tarkastuksia tehtiin yhteensä 49 liikkeeseen. Täysin puhtain paperein tarkastajien vierailusta selvisi 41 liikettä. Tarkastajat esiintyivät liikkeissä asiakkaina.

Telehallintokeskus ryhtyy jatkotoimiin lainvastaisen kytkykaupan lopettamiseksi kahdeksassa tapauksessa. Suoranaisia kytkytarjouksia esiintyi mainituista tapauksista vain kaksi.
-Kauppiaat tuntuivat tuntevan varsin yleisesti hintakytkykiellon ja myös hyväksyvän sen, tarkastajat kertoivat.

Uhkasakko on seuraava keino

Lievät kytkykauppatapaukset Telehallintokeskus hoitaa yhteydenotolla kauppiaaseen. Keskuksella on mahdollisuus asettaa myös uhkasakko, jos sen kehotusta kytkykaupan lopettamisesta ei noudateta.

Telemarkkinalain mukaan telepäätelaitteen myyntihintaa ei saa kytkeä teletoimintaan kuuluvan suoritteen kuten matkaviestinliittymän hankkimiseen. Tarkoituksena on estää kilpailun kannalta epäterve matkapuhelimien ja liittymien hintojen välinen ristisubventio, keskuksesta kerrotaan.

Keskus valvoo säännöksen noudattamista asiakasvalitusten perusteella, seuraamalla laitemyyjien lehti-ilmoittelua sekä tarkastamalla alan liikkeitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.