Mainos

Pohjois-Suomen huumejutusta pitkät tuomiot

Oulun käräjäoikeus langetti tänään tuomioita laajassa amfetamiinijutussa. Vyyhdissä huumeet haettiin Lahdesta ja kätkettiin Oulussa sipsituubeissa maastoon odottelemaan myyntiä eteenpäin. Jutussa on kaikkiaan 14 vastaajaa.

Jutun päätekijä, 38-vuotias oululaismies tuomittiin 5 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta. Tuomio sisältää rangaistukset myös muun muassa ampuma-aserikoksesta ja kätkemisrikoksista.

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli hankkinut ja myynyt vuoden ajan 1,6 kiloa erittäin vaaralliseksi luokiteltavaa amfetamiinia. Mies alkoi junailla huumekauppoja ollessaan vielä vankilassa kesällä 2007.

Oikeus määräsi miehen viime elokuussa alkaneen ehdonalaisen vapauden menetetyksi ja mies passitettiin suoraan vankilaan. Tekijä tuomittiin menettämään valtiolle saamansa rikoshyöty 24 000 euroa sekä laittomat aseet.

Käräjäoikeus tuomitsi 1-3 vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin myös viisi muuta miestä. Pääasiassa Oulun seudulta kotoisin olevat miehet tuomittiin törkeästä huumausrikoksesta sekä muista rikoksista.

Toinen jutun pääepäilty, lahtelainen mies vapautettiin syytteistä.

Päätekijän asianajaja ilmoitti tänään, että he aikovat valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.