Mainos

Pohjois-Pakistanissa yhä kyliä eristyksissä

Useita ihmisiä uhkaa paleltuminen, ellei apua saada pian järjestymään. Britannia on lähettänyt maanjäristyalueelle kolme sotilashelikopteria.

Maanjäristyksen runtelemaan Pohjois-Pakistaniin kaivataan kipeästi tienraivaajia. Apua ei ole saatu pariintuhanteen kylään, koska kaikki yhteydet ovat poikki eivätkä helikopterit pysty viemään tarpeeksi telttoja ja huopia vaikeakulkuisimpaan maastoon.

Avustustarvikkeita kuskataan eteenpäin myös muuleilla ja hevosilla, mutta eläinten avulla rahtaaminen käy liian hitaasti. Useita ihmisiä uhkaa paleltuminen, ellei apua saada pian järjestymään.

Britannia lähetti sotilaskoptereita

Britannia lähetti tänään sotilashelikopterin Pakistaniin auttamaan maanjäristyksen uhreja. Maa on aikeissa lähettää Pakistaniin kaikkiaan kolme suurta Chinook-sotilaskopteria.

Chinookeja käytetään Britannian puolustusministerin John Reidin mukaan avustustarvikkeiden lennättämiseen maanjäristyksen uhreille, jotka ovat jääneet teiden sorruttua loukkuun vuoristoon. Joissakin kylissä on tiettävästi raivattu laskeutumisalueita helikoptereille.

Chinook-helikopteriin mahtuu 54 ihmistä tai kymmenen tonnia rahtia.

Avustuskopteri syöksyi maahan Azerbaidzhanissa

YK:n avustushelikopteri on syöksynyt maahan Azerbaidzhanissa. Kaikkien viiden helikopterissa matkustaneen ihmisen kerrottiin kuolleen maahansyöksyssä, joka tapahtui lähellä asuintaloja 180 kilometrin päässä maan pääkaupungista Bakusta.

Viranomaiset kertoivat helikopterin olleen matkalla Pakistaniin viemään apua maanjäristyksen uhreille.

Ryöstely lisääntynyt

Pakistanilaissotilaat eivät pysty yksin kunnostamaan teitä riittävän nopeasti, vaikka joukot tekevät töitä kellon ympäri. Armeijan mukaan tärkeä reitti Kashmirin Jhelumin laaksoon saataisiin kuntoon viikon kuluessa, mutta läheiseen Neelumiin päästään vasta puolentoista kuukauden kuluttua.

Sotilasliitto Nato lupasi eilen lähettää viitisensataa sotilastaan ja yhtä paljon muita asiantuntijoita Pakistaniin. Nato ei aio kuitenkaan tehdä tuhoalueelle laajamittaista ilmasiltaa.

Eri puolilla Himalajaa on nähty punaisia ja oransseja lippuja, jotka viestittävät avuntarpeesta. Asukkaat ovat myös piirtäneet maahan merkkejä helikopterien laskeutumispaikoiksi.

Monet alkavat olla epätoivoisia. Silminnäkijät ovat kertoneet, että avustuskuljetusten ryöstely lisääntyy päivä päivältä. Erään lähteen mukaan sata ihmistä joutui käsirysyyn, kun he yrittivät päästä käsiksi WFP:n vuoristotielle tuomiin jauhosäkkeihin. Kuorma-autoja on yritetty myös pysäyttää kivittämällä.

Kahden viikon takainen maanjäristys vaati Pakistanissa yli 51 000 kuolonuhria. Lisäksi melkein 75 000 loukkaantui.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.