Mainos

Pohjois-Libanonissa tulitaisteluja

Tulitaistelut jatkavat Libanonissa riehuneiden levottomuuksien sarjaa. Mielenosoituksia järjestänyt oppositio ilmoitti eilen lopettavansa mielenilmaukset.

Libanonin hallituksen tukijat ja opposition kannattajat ovat ottaneet jälleen yhteen Tripolissa Pohjois-Libanonissa, kertoivat silminnäkijät ja turvallisuuslähteet.

Turvallisuusjoukot yrittivät hajottaa toisiaan ammuskelevia joukkioita. Yhteenotot alkoivat sen jälkeen, kun aiemmin viikolla yhteenotoissa kuollut hallituksen tukija oli haudattu Tripolissa. Tuhansia ihmisiä oli kerääntynyt kaupungin kaduille osallistuakseen hautajaisiin.

Pääkaupungissa Beirutissa palailtiin tänään takaisin normaaleihin arkirutiineihin eilen mellakoiksi äityneiden mielenosoitusten jälkeen. Myös Beirutin kansainvälinen lentokenttä avattiin jälleen liikenteelle. Ensimmäiset lennot pääsivät lähtemään kentältä jo aamulla.

Libanonin oppositio ilmoitti myöhään eilen lopettavansa hallituksen vastaiset mielenosoitukset ja purkavansa eri puolille maata pystytetyt tiesulut.

Maansiirtokoneet ryhtyivät aamuvarhaisella raivaamaan tiesulkuja, joita oli kyhätty autonromuista, hiekkasäkeistä ja autonrenkaista.

Kaupat ja koulut avasivat ovensa päivän kestäneen yleislakon jälkeen. Ihmisiä oli kuitenkin normaalia vähemmän liikkeellä, eivätkä kaikki beirutilaiset uskoneet mielenosoitusten loppumiseen.

- Ei oppositio tätä lopeta ennen kuin hallitus on vaihtunut, arveli yksi Fuad Sinioran hallituksen vastustaja lentokentän liepeillä.

Liikkeiden omistajat ja asukkaat olivat järkyttyneitä mielenosoittajien aiheuttamasta tuhosta Beirutissa: kauppojen ikkunoita oli lyöty säpäleiksi ja autoja hakattu lommoille.

- Kuka maksaa minulle korvausta runnellusta autosta, Hizbollah vai hallitus, kyseli sunnimuslimien asuttamalla alueella asuva Sami Baltagi.

Mielenosoitukset oli järjestänyt shiiamuslimien Hizbollah-liike, sen liittolainen Amal ja osa Libanonin maroniittikristittyjen järjestöistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.