Mainos

Pohjois-Korean vankileirit kasvavat - satojatuhansia kurjuudessa

Karmaisevat kertomukset Pohjois-Korean vankileireistä saavat yhä uusia vahvistuksia. Amnesty Internationalin analysoimien satelliittikuvien perusteella maan kahdesta suurimmasta vankileiristä ainakin toinen on kasvanut sitten edellisten kuvien ottamisen.

Amnesty arvioi, että poliittisten vankien leireillä ja muissa pidätyskeskuksissa pidetään satojatuhansia ihmisiä, joukossa myös lapsia.

Pohjois-Korean lainsäädännön mukaan poliittisten rikosten tuomiot voidaan ulottaa myös syytetyn sukulaisiin ja Amnestyn mukann leireillä on sekä lapsia että tuomittujen muita perheenjäseniä. Tämä on kasvattanut leirien kokoa.

MTV uutiset haastatteli vuonna 2012 yhtä harvoista poliittisten vankien leiristä karkuun päässyttä miestä, joka vahvisti tiedot tuomiokäytännöistä. Shin Dong-hyuk kasvoi leirissä pakkotyössä.

Hän kertoi saman minkä Amnesty haastattelema entinen vanginvartija: vankeja pakotettiin kaivamaan omat hautansa, jonka jälkeen heidät tapettiin niskaan kohdistuneella vasaraniskulla.

Vankilahenkilökunta myös kuristi vankeja ja hakkasi heidät sen jälkeen kuoliaaksi puukepeillä. Naisvankeja raiskattiin ja sen jälkeen tapettiin, jotta sana raiskauksista ei leviäisi.

Tarkkailijoiden mukaan Pohjois-Korean nykyisen johtajan Kim Jong-unin aikana kurinpito on muuttunut entistä julmemmaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.