Mainos

Pohjois-Korean puolustusministeri kuoli

Pohjois-Korean puolustusministeri Choe Kwang on kuollut. Maan radio ilmoitti varhain tänä aamuna, että 78-vuotias Choe menehtyi sydänkohtaukseen eilen.

Choe valittiin Pohjois-Korean puolustusministeriksi lokakuussa 1995. Ilmoitus puolustusministerin kuolemasta tuli päivä sen jälkeen Pohjois-Korean pääministeri Kang Song San siirrettiin syrjään tehtävistään ilmeisesti terveyssyiden vuoksi.

Vähän tätä ennen puolueideologi Hwang Jang Yop pyysi turvapaikkaa Etelä-Korean Pekingin suurlähetystöstä. Hwang odottaa suurlähetystössä edelleen Kiinan lupaa saada lähteä Etelä-Koreaan. Pääministeri Kang oli Pohjois-Korean valtahierarkiassa kuudes, Choe seitsemäs ja Hwang 24:s.

Etelä-Korean edustajan mukaan Choen kuolema, Kangin syrjäyttäminen ja Hwangin loikkaus johtavat todennäköisesti suuriin muutoksiin Pohjois-Korean johdossa. Maa kamppailee myös tulvien aiheuttaman nälänhädän kanssa.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il ei ole vielä muodollisesti astunut isänsä Kim Il Sungin seuraajana kahteen avaintehtävään, maan presidentiksi ja kommunistipuolueen pääsihteeriksi. Virallisen vallansiirron on arveltu tapahtuvan vielä tänä vuonna.

Puolustusministeri Choe oli Pohjois-Korean edesmenneen "suuren johtajan" Kim Il Sungin läheinen liittolainen, ja hänellä katsottiin olleen tärkeä rooli vallan säilyttämisessä Kimin pojalla Kim Jong Ilillä.
(STT-AFP-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.