Mainos

Pohjois-Korean neuvottelut kilpistyivät rahakiistaan

Ydinaseneuvottelut jumiutuivat kiistaan jäädytetyistä varoista, jotka Pohjois-Korea haluaa käsiinsä ennen jatkoneuvotteluja. Kiinan ulkoministeriön mukaan varojen siirto on viivästynyt teknisten ongelmien vuoksi.

Neuvottelut Pohjois-Korean ydinohjelman purkamisesta ovat keskeytyneet, kertoo neuvotteluja isännöivä Kiina. Osapuolet jatkavat neuvotteluja sopivana ajankohtana mitä pikimmiten, sanotaan Kiinan tiedotteessa.

Neljä päivää kestäneet neuvottelut jumiutuivat tuloksettomina kiistaan jäädytetyistä varoista, jotka Pohjois-Korea haluaa käsiinsä ennen jatkoneuvotteluja.

Yhdysvallat jäädytti macaolaispankkiin toissa vuonna 25 miljoonaa dollaria pohjoiskorealaisia varoja, joita epäiltiin laittomiksi. Nyt varat on periaatteessa vapautettu osana sopimusta, jonka on määrä johtaa Pohjois-Korean ydinohjelman purkuun. Kiinan ulkoministeriön mukaan varainsiirto on kuitenkin viivästynyt teknisten ongelmien vuoksi.

Pekingissä oli määrä jatkaa neuvotteluja aseriisuntaohjelman käytännön toteutuksesta kuuden maan kesken. Isäntämaan ja molempien Koreoiden lisäksi neuvotteluihin osallistuvat Yhdysvallat, Japani ja Venäjä, jonka edustaja on lähtenyt Pekingistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.