Mainos

Pohjois-Korean nettiyhteydet ovat kaatuneet täysin

Pohjois-Koreassa nettiyhteydet ovat poikki koko maassa, kertoo yhdysvaltalainen Dyn Research uutistoimisto Reutersille. 

Internet-yhteyksissä on maassa ollut yhä suurempia ongelmia kuluneen vuorokauden aikana, mutta nyt yhteydet ovat täysin poikki.  

Tutkimuslaitos Dyn Research pitää mahdollisena, että Pohjois-Koreaa vastaan on tehty kyberhyökkäys.  

– On mahdollista, että heidän reitittimensä ovat ehkä saaneet jonkin ohjelmisto-ongelman. On myös mahdollista, että joku tehnyt heitä vastaan jonkinlaisen hyökkäyksen ja heillä on siksi vaikeuksiä pitää nettiyhteydet pystyssä, arvioi Dyn Researchin johtaja Doug Madory

Pohjois-Korean nettiongelmat ilmenivät vain päiviä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama uhkasi kostaa Pohjois-Korealle elokuvayhtiö Sony Picturesiin kohdistuneen kyberiskun.  Pohjois-Korea on kiistänyt syytökset.

Valkoinen talo ei ole kuitenkaan kertonut, onko Yhdysvallat vaikuttanut netin toimintaan Pohjois-Koreassa. Sonyn hakkerointia tutkivien virkamiesten mukaan Yhdysvallat ei olisi hyökkäyksen takana.  

Netin kaatuminen ei vaikuta keskivertokansalaisten elämään Pohjois-Koreassa. New York Timesin mukaan maassa on virallisesti 1024 ip-osoitetta, vaikka todellinen luku saattaa olla hieman suurempi.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa on miljardeja ip-osoitteita.  

Yhteinen tutkinta "absurdia"

Yhdysvallat torjuu jyrkästi Pohjois-Korean vaatimuksen yhteisestä tutkimuksesta elokuvayhtiö Sony Picturesiin tehdyn hakkeroinnin selvittämiseksi. 

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Samantha Power sanoo, että ajatus on täysin absurdi.  Yhdysvallat on syyttänyt Pohjois-Korean olevan Sony Picturesin hakkeroinnin takana ja sanonut tapausta jopa uhkaksi kansalliselle turvallisuudelleen. 

Elokuvayhtiö on joutunut perumaan Pohjois-Koreasta kertovan komediansa teatterilevityksen uhkailun takia.  The Interview -komedia kertoo Pohjois-Korean johtajaan Kim Jong-uniin kohdistuvasta salamurhayrityksestä.  

– Vaatimus on juuri sellainen, jota voi odottaakin valtiolta, joka uhkaa "armottomilla vastatoimilla" Hollywood-komedian takia, Power sanoi YK:n turvallisuusneuvostolle pitämässään puheessa.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.