Mainos

Pohjois-Korean johtajan valokuvat huijausta?

Arvailut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin terveydentilasta kiihtyvät.

Maan televisio näytti eilen valokuvia Kimistä, joka oli tarkastamassa naisten sotilasyksikköä. Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap on ampunut kuvat alas kertomalla, että ne on todennäköisesti otettu jo ennen kuin Kim sairastui elokuussa.

Kim jäi pois Pohjois-Korean perinteisestä itsenäisyyspäivän paraatista syyskuun alussa, mikä kiihdytti huhumyllyä hänen terveydestään. Amerikkalaisten ja eteläkorealaisten viranomaisten mukaan Kim sai aivoverenvuodon elokuun puolivälissä. Hänen arveltiin joutuneen aivoleikkaukseen.

Eteläkorealaisten tiedustelulähteiden mukaan television esittämät valokuvat on otettu heinä- tai elokuussa eli joka tapauksessa ennen kuin Kim vetäytyi julkisuudesta. Lähteetkään eivät kyenneet kertomaan, minä vuonna kuvat on otettu.

Eteläkorealaisen hallituslähteen mukaan Pohjois-Korea pyrkii kuvilla antamaan viestin, jonka mukaan Kim olisi toipumassa.

Kimin terveydentilaa seurataan tarkasti erityisesti ulkomailla, sillä hän ei ole julkisesti nimittänyt itselleen seuraajaa. Hän itse seurasi maailman ainoan kommunistisen dynastian johdossa isäänsä Kim Il Sungia vuonna 1997.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.