Mainos

Pohjois-Korean ensimmäinen pikaruokapaikka suunnittelee laajentavansa

Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa viime kuussa avatusta Samtaesong-ravintolasta on tullut nopeasti suosittu sekä paikallisten että ulkomaalaisten keskuudessa. Kyseessä on maan historian ensimmäinen amerikkalaistyylinen pikaruokaravintola.

- Suunnittelemme avaavamme tulevaisuudessa useita samanlaisia ravintoloita kaupunkiin, sanoo ravintolan johtaja Ko Jong Ok.

Pohjoiskorealaiset pääsevät ensi kertaa nauttimaan muun muassa hampurilaisista. Kunhan muistavat ravintolan tiskillä kutsua hampurilaisia "jauhetuksi naudanlihaksi leivän kera".

Ravintolan tuotteet muistuttavat länsimaisia hampurilaisia ja hot dogeja, mutta ne on nimetty pohjoiskorealaiseen tyyliin. Ruokien ristiminen uusilla nimillä liittyy Pohjois-Korean pyrkimyksiin pitää länsimainen kulttuuri poissa maasta. Myös pikaruokalakulttuuriin tottuneet kiittelevät Samtaesongia.

- Mielestäni tämä on hyvin puhdas ja he ovat tehneet kaikkensa ruuan valmistamiseksi erittäin hyvin, arvioi brittiläinen George Bottomley.

”Hampurilaisen” saa Pohjois-Koreassa suurin piirtein samaan hintaan kuin Yhdysvalloissa, eli alle kahdella dollarilla. Pikaruoka tullee silti olemaan maassa vain eliitin herkku, sillä pohjoiskorealainen ansaitsee keskimäärin noin neljä dollaria päivässä.

(MTV3-AP)

Pjongjangin ensimmäisellä pikaruokapaikalla pyyhkii hyvin, kertoo ravintolan johtaja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.