Mainos

Pohjois-Korea uhkaa luopua ydinsopimuksesta

Pohjois-Korea uhkasi tänään, että se saattaa rikkoa ydinohjelmansa jäädyttämistä koskevan sopimuksen. Pohjois-Korea uhkasi myös, ettei se osallistu Yhdysvaltain ja Etelä-Korean ehdottamiin rauhanneuvotteluihin.

Radion välittämästä ulkoministeriön viestistä kävi ilmi, että Pohjois-Korea on sydämistynyt tavasta, jolla Yhdysvaltain republikaaninen puolue on hyökännyt Pohjois-Koreaa vastaan Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyvän kampanjoinnin aikana. Viestissä ei mainittu republikaanipuoluetta, mutta tiedonannossa puhuttiin "voimista", jotka yrittävät estää ydinohjelmasopimuksen täytäntöönpanon.

Pohjois-Korea lupasi 1994 luopua niistä ydinvoimaloistaan, joita lännessä epäiltiin ydinaseiden kehittelylaitoksiksi. Vastineeksi länsi lupasi toimittaa Pohjois-Koreaan uutta ydinvoimateknologiaa. Pohjois-Korean virallisessa tiedonannossa perjantaina sanottiin myös, että Pohjois-Korea on yhä epäilevällä kannalla ns. neljän maan välisten rauhanneuvottelujen suhteen.
-(Neuvottelujen) tarkoitus ja sisältö eivät ole seljenneet, emmekä ole kovin kiinnostuneita ehdotuksesta, sanottiin radiossa. Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat ehdottaneet Kiinalle ja Pohjois-Korealle yhteisiä rauhanneuvotteluja.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.