Mainos

Pohjois-Korea teloitti johtajansa entisen tyttöystävän

Pohjois-Korea on teloittanut maan johtajan Kim Jong-unin entisen tyttöystävän, kertoo eteläkorealainen Cbosun Ilbo -lehti verkkosivuillaan.

Suositun laulajattaren Hyon Song-wolin lisäksi teloitettiin 11 muuta pohjoiskorealaista muusikkoa ja tanssijaa.

Lehden kiinalaisten lähteiden mukaan Hyon kollegoineen pidätettiin 17. elokuuta pornografian vastaisten lakien rikkomisesta. Heidät teloitettiin konekivääreillä kolme päivää myöhemmin.

Kuolemantuomiot perustuivat syytöksiin, joiden mukaan taiteilijat olisivat kuvanneet itsestään seksivideoita ja myyneet niitä. Jotkut videoista olisivat päätyneet myyntiin Kiinassa.

Joidenkin teloitettujen hallusta on väitetty löytyneen raamattuja, minkä vuoksi heitä kohdeltiin poliittisina toisinajattelijoina, lehti kertoo.

Hyon Song-wol ja Kim Jong-un tapasivat toisensa ensi kerran kymmenkunta vuotta sitten, ja heidän on kerrottu olleen silloin rakastavaisia. Suhde katkesi Kimin isän Kim Jong-ilin määräyksestä.

Kun Kim runsas vuosi sitten toi julkisuuteen vaimonsa, tätä luultiin ensin Hyoniksi. Myöhemmin vaimoksi paljastui Ri Sol-ju, myös entinen laulajatar.

Ennen naimisiin menoaan Ri oli suositun Unhasu-orkesterin jäsen. Orkesterin nykyinen johtaja oli viime viikolla teloitettujen joukossa. Tiedossa ei ole onko Ri'llä jotain yhteyttä teloituksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.