Mainos

Pohjois-Korea taipunee monenkeskisiin ydinaseneuvotteluihin

Pohjois-Korea on suostunut ydinaseohjelmaansa koskeviin monenkeskisiin neuvotteluihin. Koreoiden lisäksi neuvottelupöytään odotetaan USA:ta, Kiinaa, Japania ja Venäjää.

Pohjois-Korea on suostunut ydinaseohjelmaansa koskeviin monenkeskisiin neuvotteluihin. Asiasta kertoi kertoi Venäjän varaulkoministeri Juri Fedotov tänään illansuussa.

Lausunnossaan Fedotov totesi, että hän sai tiedon neuvottelumahdollisuudesta Pohjois-Korean suurlähettiläältä Pak Ui Chunilta tavatessaan tämän torstaina. Mahdollisia neuvottelukumppaneita neuvottelupöytään on Yhdysvaltain lisäksi tarjolla kaikkiaan viisi: Etelä-Korea, Pohjois-Korea, Kiina, Japani ja Venäjä.

Aiemmin torstaina Yhdysvaltain johtava aseriisuntaneuvottelija John Bolton moitti kovin sanoin Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong Iliä ja maan ydinaseohjelmaa. -Hän elää kuin kuninkaallinen Pjongjangissa ja pitää saman aikaan satojatuhansia vankileireillä sekä miljoonia viheliäisessä köyhyydessä ja nälässä, Bolton syytti.

Etelä-Korean presidentin turvallisuusneuvonantaja puolestaan kertoi tänään, että elokuun alku on liian aikainen ajankohta kolmen valtion välisille neuvotteluille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.