Mainos

Pohjois-Korea pyytää maailmalta apua

Pohjois-Korea ilmoitti tänään maata viime kuussa koetelleiden tulvien aiheuttaneen arviolta vajaan kahdeksan miljardin dollarin tuhot. Pohjois-Korea vetosi kansainväliseen yhteisöön lisäavun saamiseksi maahan.

-Tulvien aiheuttamat taloudelliset menetykset ovat suunnattomat. Tarvitsemme humanitaarista apua kansainväliseltä yhteisöltä, kertoi Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja maan virallisen uutistoimiston KCNA:n mukaan.
Edustajan mukaan maata sekä tänä että viime vuonna koetelleilla tulvilla on vakavia vaikutuksia ihmisten toimeentulolle ja maan taloudelle, ja tulvat ovat aiheuttaneet "väliaikaisen" ruokapulan.

YK:n alaisen Maailman elintarvikeohjelman edustaja kertoi aiemmin tällä viikolla, että viimeaikaisissa tulvissa on kuollut Pohjois-Koreassa ainakin 200 ihmistä ja tulvat ovat tuhonneet 20 prosenttia tämän vuoden sadosta. Ensimmäinen Kiinan Pohjois-Koreaan lähettämä ruoka-apuerä on saapunut perille, kertoi uutistoimisto Xinhua tänään. Kiina lupasi Pohjois-Korealle kaikkiaan 100 000 tonnia apua viime kuussa.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.