Mainos

Pohjois-Korea: Plutoniumia riittävästi kuuteen pommiin

Pohjois-Korea sanoo omistavansa riittävästi plutoniumia kuuteen ydinpommiin. Maan televisiossa luetun ilmoituksen mukaan Pohjois-Korea on tehnyt ydinaseplutoniuminsa käytetyistä uraanipolttoainesauvoista.

Pohjois-Korean ulkoministeriön edustajan mukaan Pohjois-Korea on valmis jälleenkäsittelemään lisää sauvoja Yongbyonin reaktorissa, jos tämä osoittautuu tarpeelliseksi. Ulkoministeriön edustaja korosti, että Pohjois-Korean ydinohjelma käynnistettiin uudelleen rauhanomaisia tarkoitusperiä varten.

Tarkkailijat arvioivat, että Pohjois-Korean ilmoitus voi olla pelkkää taktikointia, jolla pyritään saamaan myönnytyksiä Yhdysvalloilta. Yhdysvallat uskoo kuitenkin, että Pohjois-Korea on jo valmistanut ydinpommin tai kaksi.

Kiinan Xinhua-uutistoimiston mukaan Pohjois-Korean varaulkoministeri Choe Su Hon kertoi eilen YK:n päämajassa toimittajille, että polttoainesauvojen käyttötarkoitusta on muutettu, mutta ydinpelotetta ei ole tarkoitus viedä ulos maasta.

Varaulkoministeri kertoi toimittajille, että Pohjois-Korean ydinohjelma on rakennettu vain torjumaan Yhdysvaltain hyökkäykset.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.