Mainos

Pohjois-Korea pahoitteli Etelä-Koreaa meriselkkauksesta

Etelä-Korean viranomaisten mukaan Pohjois-Korea on esittänyt tänään pahoittelunsa yhteenotosta Keltaisellamerellä kesäkuussa. Pohjois-Korea on aiemmin syyttänyt Etelä-Koreaa ja Yhdysvaltoja meritaistelusta.

Pohjois-Korea esitti tänään pahoittelunsa Etelä-Korealle maiden suhteita hiertäneestä yhteenotosta Keltaisellamerellä kesäkuussa, kertoivat Etelä-Korean viranomaiset.

Pohjois-Korea on aiemmin syyttänyt Etelä-Koreaa ja Yhdysvaltoja meritaistelusta, jossa sai surmansa neljä eteläkorealaista sotilasta ja tuntematon määrä pohjoiskorealaisia sotilaita. Etelä-Korea on vaatinut puolestaan Pohjois-Korealta anteeksipyyntöä.

Etelä-Korealle anteeksipyyntö tuli yllätyksenä, koska vain tunteja aiemmin Pohjois-Korea oli uhannut Etelä-Koreaa uusilla selkkauksilla. Pohjois-Korea oli myös vaatinut Yhdysvaltoja vetämään joukkonsa Etelä-Koreasta yhteenottojen välttämiseksi.

Neuvottelut taas käyntiin

Niemimaan yhdistämisestä vastaavan ministeriön mukaan Pohjois-Korean hallituksen edustaja Kim Ryong Sung ehdotti kirjeessä, että tunnustelevat neuvottelut maiden välillä käynnistettäisiin elokuun alussa.

Korkean tason tapaamista valmisteleva kokous on tarkoitus pitää Panmunjomin rajakylässä. Viranomaisten mukaan kokouksessa keskusteltaisiin paikalleen pysähtyneistä rauhanhankkeista, kuten Koreat yhdistävän rautatien avaamisesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.