Mainos

Pohjois-Korea: Ohjuskoe ei riko aiempia sopimuksia

Pohjois-Korean epäillään suunnittelevan pitkänmatkan Taepodong 2 -ohjuksen testaamista lähiaikoina. Maan mukaan mahdollinen koe ei rikkoisi sen solmimia sopimuksia.

Pohjois-Korea katsoo, ettei sen mahdollinen pitkänmatkan ohjuskoe riko Japanin kanssa tehtyjä sopimuksia.

Maat solmivat neljä vuotta sitten ns. Pjongjangin julistuksen, jossa Pohjois-Korea lupautui pidättäytymään ohjusten laukaisemisesta ja kunnioittamaan kansainvälisiä ydinaseita sekä ydinvoimaa koskevia sopimuksia.

Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja kuitenkin kertoi tänään, ettei ohjuskoe ole ristiriidassa Pjongjangin julistuksen kanssa, eikä julistus näin ollen sido maata.

Pohjois-Korean on epäilty suunnittelevan ballistisen Taepodong 2 -ohjuksen laukaisua. Japani ja USA ovat varoittaneet vakavista seurauksista, jos ohjuskoe tehdään.

Etelä-Korea epäilee testiä

Pohjois-Korean ohjuskoeaikeista ei ole edelleenkään varmuutta, muistuttavat eteläkorealaiset viranomaiset. Laukaisuepäilyt ovat herättäneet huolta varsinkin Japanissa ja Yhdysvalloissa.

- Perusteettomat spekulaatiot voivat aiheuttaa suhteetonta levottomuutta. Toivomme, että tiedotusvälineet välttävät paisuttelua, sanoi hallitsevan puolueen edustaja Woo Sang Ho.

Woon mukaan hallituksen asiantuntijat epäilevät tietoja, joiden mukaan Pohjois-Korea olisi lähiaikoina laukaisemassa pitkänmatkan Taepodong 2 -ohjuksen. Taepodongin uskotaan kantavan Alaskaan tai jopa Havaijille saakka.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.