Mainos

Pohjois-Korea myönsi ydinaseensa

Pohjois-Korea on toistaiseksi kieltäytynyt osallistumasta maan ydinohjelmasta käytäviin monenkeskisiin neuvotteluihin.

Pohjois-Korea on myöntänyt ensimmäistä kertaa ydinaseidensa olemassaolon. Maan virallisen uutistoimiston KCNA:n välittämässä tiedotteessa todettiin, että Pohjois-Korea tarvitsee puolustuksen Yhdysvaltojen uhkaa vastaan.

Samalla Pohjois-Korea kieltäytyi toistaiseksi osallistumasta sen ydinohjelmasta käytäviin kuuden maan välisiin neuvotteluihin. Tiedotteessa todettiin niin ikään, että maa aikoo jatkaa ydinaseiden kehittämistä. Neuvotteluita maan ydinohjelmasta on käyty Koreoiden, Venäjän, Kiinan, Japanin ja Yhdysvaltain kesken.

Rice kehottaa Pohjois-Koreaa palaamaan neuvottelupöytään

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice kehottaa Pohjois-Koreaa palaamaan pian monenkeskisiin neuvotteluihin, jotka koskevat maan ydinaseohjelmaa.

Rice otti kantaa ilmoitukseen Luxemburgin-vierailullaan. Hänen mukaansa Yhdysvalloilla ja Etelä-Korealla on "riittävä pelote käsitellä mikä tahansa mahdollinen Pohjois-Korean muodostama uhka".

Pohjois-Korean ulkoministeriö vakuutti tiedotteessaan kuitenkin, että maa haluaa ratkaista kiistan ydinaseista vuoropuhelun kautta ja että tavoitteena on ydinaseeton Korean niemimaa.

Annan uskoo neuvotteluiden jatkoon

YK:n pääsihteeri Kofi Annan arvelee, että Pohjois-Korea on mahdollista saada vielä takaisin neuvottelupöytään. Annan kehotti muita maita työskentelemään sen eteen, että neuvottelukierroksia voitaisiin jatkaa. Hänen mukaansa Pohjois-Koreaa olisi taivuteltava muuttamaan kantaansa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.