Mainos

Pohjois-Korea lopettamassa perhetapaamiset

Muutama kuukausi sitten korealaiset tapasivat Etelä- ja Pohjois- Korean rajan molemmin puolin asuvia sukulaisiaan ja ystäviään ensimmäisen kerran vuosikymmeniin. Nyt tapaamisten uhataan loppuvan.

Pääsevätkö perheet Koreoissa tapaamaan enää toisiaan?

Pohjois-Korea uhkaa jäädyttää perhetapaamiset, koska Etelä-Korean Punaisen Ristin johtaja Chang Choong-Shik kritisoi pohjoista naapuriaan vapauden rajoittamisesta.

Pohjois Korean mukaan kommentti oli uskomaton Punaisen Ristin työntekijältä ja niin kauan kuin Chang Choong-Shik on järjestön johtajana etelässä, pohjoinen ei halua olla etelän kanssa missään tekemisissä.

- Meillä ei muuta vaihtoehtoa, kuin harkita uudelleen muutoksia, jotka koskevat perheen jäsenten tapaamisia ja tarkoituksena on aloittaa Koreoiden Punaisten Ristien sisäiset keskustelut aiheesta, kertoi Pohjois-Korean Punaisen Ristin viranomainen tänään maan pääkaupungin Pjonjangin radiossa.

Seuraavat perhetapaamiset on määrä järjestää tämän kuun lopussa. Eteläkorealaiset pääsivät tapaamaan pohjoispuolella asuvia sukulaisiaan viime elokuussa ensimmäisen kerran vuoden 1945 jälkeen.
(MTV3-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja