Mainos

Pohjois-Korea kutsui USA:n neuvottelijan Pjongjangiin

Kuuden maan neuvottelut pysähtyivät viime marraskuussa, kun Pohjois-Korea jättäytyi niistä pois.

Pohjois-Korea on kutsunut Yhdysvaltojen neuvottelijan Christopher Hillin keskustelemaan pysähdyksissä olevien kuuden maan (Pohjois-Korea, Yhdysvallat, Kiina, Venäjä, Japani ja Etelä-Korea) neuvottelujen jatkamisesta.

Neuvottelut keskeytyivät viime marraskuussa, kun Pohjois-Korea jättäytyi niistä pois. Nyt Pohjois-Korea ilmoitti kutsuvansa Hillin Pjongjangiin, "jos Yhdysvallat on tehnyt poliittisen päätöksen toimeenpanna totuudenmukaisesti yhteinen julkilausuma".

Julkilausumalla Pohjois-Korea viittaa kuuden maan neuvotteluissa syyskuussa hyväksyttyyn julkilausumaan, jossa Pohjois-Korea lupasi purkaa ydinohjelmansa vastineena talousavulle ja diplomaattisille myönnytyksille. Marraskuussa Pohjois-Korea kuitenkin aloitti neuvottelujen boikotin, koska Yhdysvallat oli ryhtynyt toimiin estääkseen maan laittomat talousoperaatiot, mukaanlukien rahanpesun.

- Jos Yhdysvallat jatkaa vihamielistä politiikkaansa, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa käyttöön järeimmät toimet suvereenisuutemme ja olemassaolomme puolustamiseksi, sanotaan Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n raportissa.

Pohjois-Korea ilmoitti viime vuonna, että sillä on ydinaseita.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.