Pohjois-Korea: Koko Yhdysvallat on nyt ohjustemme ulottuvilla

Pohjois-Korean mukaan koko Yhdysvaltain alue on nyt sen ohjusten ulottuvilla. Maa testasi perjantaina toista kertaa mannertenvälistä ballistista ohjusta, joka lensi tällä kertaa korkeammalla ja pidempään kuin heinäkuun alussa testattu ohjus.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin mukaan ohjuskoe oli vakava varoitus Yhdysvalloille ja osoitus siitä, että Pohjois-Korea pystyy laukaisemaan ohjuksen mistä ja milloin tahansa.

– Johtaja sanoi myös ylpeänä, että testi vahvisti koko manner-Yhdysvaltojen olevan iskuetäisyydellämme, Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA sanoi.

Heinäkuun alussa tehdyn ohjuskokeen jälkeen jotkut asiantuntijat arvioivat, että Pohjois-Korean ohjuksella voidaan yltää Alaskaan asti. Nyt arvioitiin, että maalla saattaa teoriassa olla mahdollisuus yltää Yhdysvaltain itärannikkollekin.

Eteläkorealaisen Kyungnamin yliopiston puolustusanalyytikko Kim Dong-yub arvioi, että Pohjois-Korea on saattanut onnistua pienentämään ydinkärkensä 750-kiloiseksi.

– Jos ohjus kantaa 750 kilon lastia, sen kantama voi olla 10 000 kilometriä. Kun ottaa huomioon maan pyörimisen, se tarkoittaa että sillä voisi yltää läntisten kaupunkien lisäksi myös New Yorkiin ja Washingtoniin, Kim kertoi.

Myös Etelä-Korean hallitus kertoi pelkäävänsä, että sen pohjoinen naapuri on ottanut merkittävän edistysaskeleen teknologiassa. Ohjus laukaistiin uudesta paikasta Jagangin maakunnasta ja yöaikaan, mikä on Pohjois-Korealle poikkeuksellista.

Asiantuntijoilla on erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka edistyneitä Pohjois-Korean ohjukset ovat. Joidenkin mukaan niillä ei todennäköisesti pysty osumaan tarkasti kohteisiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja