Mainos

Pohjois-Korea: Kim Jong-il on kunnossa

Pohjois-Korean valtion korkea virkamies ampuu alas arvuutteluja Pohjois-Korean mahdollisesta tulevasta vallanvaihdoksesta. Johtaja Kim Jong-il ei ole hänen mukaansa sairas.

Hallinnon kakkosmies Kim Jong-nam sanoi, ettei Kimin poisjääntiin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksista liity "ongelmaa", kertoo japanilainen uutistoimisto Kyodo.

Tänä aamuna uutistoimistot ovat välittäneet toinen toistaan varmemman oloisia tietoja Kim Jong-ilin sairastumisesta. Kiinalainen Pohjois-Korea-ekspertti arveli, että Kimin poissaolo eilisestä paraatista viestii siitä, että jotain on vinossa.

- Pohjois-Koreassa kansalliset kymmenvuotisjuhlat ovat suuria tapahtumia, Shanghain Fudan-yliopiston tutkija Cai Jian muistutti.

Japanissa asemapaikkaansa pitävän korealaisdiplomaatin mukaan väitteet sairastumisesta eivät ole vain arvottomia, vaan myös salaliittojuoni. Diplomaatti tosin muistutti, että läntiset mediat ovat ennenkin levitelleet huhupuheita.

Arvailu Kimin sairastumisesta on kiihtynyt, kun hän ei yllättäen osallistunut Pohjois-Korean 60. itsenäisyyspäivän sotilasparaatiin.

Kimin otaksutaan kärsivän muun muassa diabeteksestä ja sydänvaivoista, ja Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on epäillyt hänen saaneen sairauskohtauksen hiljattain.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.