Mainos

Pohjois-Korea jää pois turvakokouksesta

Pohjois-Korea on ilmoittanut jäävänsä pois maanantaina alkavasta Aseanin alueellisen foorumin (ARF) kokouksesta, ilmoittivat kokousta isännöivän Kambodzhan viranomaiset.

Pohjois-Korean poisjäännille ei annettu selitystä.

Ilmoitus tuli kuitenkin sen jälkeen, kun isännät olivat lisänneet kokouksen asialistalle Korean niemimaan tilanteen.

Pohjois-Korea varoitteli jälleen Yhdysvaltoja

Pohjois-Korea varoitti tänään Yhdysvaltoja painostamasta sitä lisää ja muistutti suurvaltaa mahdollisen sodan seurauksista.

-Sota ei ole urheilukilpailu tai huvittava peli. Se on taistelua elämästä ja kuolemasta, muistutettiin kommunistisen puolueen Rodong Sinmum -lehdessä.

-Jos Bushin sotaa halajavat voimat sytyttävät toisen Korean sodan, he saavat tuta millaista todellinen sota on. Hyökkääjiä odottaa ainoastaan kuolema ja tuho, lehti jatkoi.

-Yhdysvaltain painostus Pohjois-Koreaa kohtaan ydinasekysymyksessä ja sen varomattomat siirrot, joiden tarkoituksena on aloittaa ydinsota, ovat ylittäneet vaarallisen linjan, lehti lopetti.

Pohjois-Korean kommenttien syynä katsotaan yleisesti olevan se, että Yhdysvallat on kertonut lisäävänsä Etelä-Koreassa sijaitsevien joukkojensa puolustusmäärärahoja 11 miljardilla dollarilla (9,4 miljardilla eurolla) seuraavien neljän vuoden aikana. Samalla joukot siirretään Pohjois-Korean tykistön ulottumattomiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.