Mainos

Pohjois-Korea-elokuva lytättiin Aasiassa: "Väkisin tehty komedia"

Aasialaiset eivät ole innostuneet eilen julkaistusta The Interview-elokuvasta.

Sadattuhannet ihmiset ovat katsoneet laittomia kopioita Pohjois-Korea-aiheisesta elokuvasta Kiinassa ja Etelä-Koreassa. 

Elokuvaa alettiin katsoa vain pari tuntia sen jälkeen, kun Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-uninin salamurhayrityksestä kertova elokuva julkaistiin Yhdysvalloissa.

Useimmat katsojat sanoivat, että he katsoivat yksinkertaisen parodian tuotantoyhtiö Sony Picturesiin kohdistuneen verkkohyökkäyksen takia. Uutistoimisto Reutersin mukaan aasialaisen katsojat eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä elokuvaan. Jopa Etelä-Koreassa katsojat lyttäsivät elokuvan, vaikka maan välit Pohjois-Koreaan ovat erittäin viileät.

- Elokuva on hyvin epärealistinen ja pohjoiskorealaisia esittävät näyttelijät puhuvat todella huonoa koreaa, kirjoitti eräs eteläkorealainen katsoja Naver-sivustolla.

- Elokuva ei ole draama, eikä se ole hauska. Se on väkisin tehty komedia, joka ei herätä kiinnostusta. Elokuvan olisi voinut tehdä huolellisemmin, toinen elokuvan katsonut kommentoi blogissaan.

Myös Kiinassa kiinaksi tekstitettyä kopiota elokuvasta on katsottu satojatuhansia kertoja.

- Sillä ei ole väliä, onko elokuva hyvä. Siitä on tullut jotain sellaista, mikä kaikkien pitää nähdä, eräs käyttäjä kommentoi kiinalaisessa mikroblogi Weibossa.

Pohjois-Korea on ilmoittanut pitävänsä elokuvaa "peittelemättömänä terrorismin tukemisena ja sotatoimena".

Katsojien mukaan on absurdia ajatella, että elokuva olisi uhka Pohjois-Korealle.

- Sotatoimi? Luulen, että ainoastaan Läski-Kimin pitäisi tuntea olevansa vaarassa, eräs katsoja postasi Weiboon.

Jopa Sonyn kansainväliset johtajat ovat aiemmin kuvailleet elokuvaa "toivottoman ikävystyttäväksi", selviää hakkereiden vuotamista sähköposteista.

Elokuvan julkaisu peruttiin alunperin Yhdysvalloissa Sonyyn kohdistuneen verkkohyökkäyksen ja elokuvateattereihin kohdistuneiden uhkausten vuoksi. Yli 300 itsenäistä elokuvateatteria esitti kuitenkin elokuvan joulupäivänä Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa elokuva on saatavilla myös Google Play, YouTube Movies ja MicrosoftCorp's Xbox -palveluiden kautta sekä Sonyn nettisivuilla.

 
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.