Mainos

Pohjois-Korea ei vastannut etelän tykistöharjoituksiin

Etelä-Korean tykistöharjoitukset lähellä Pohjois-Korean merirajaa ovat tältä erää päättyneet. Puolustusministeriön mukaan harjoitukset kestivät vajaat kaksi tuntia.

Pohjois-Korean mukaan eteläisen naapurin tykistöharjoitus ei ollut sen arvoinen, että siihen olisi kannattanut vastata, kertoi virallinen uutistoimisto KCNA. Pohjoiskorealaiset olivat varoittaneet iskevänsä etelään, jos kiistelty harjoitus toteutuu.

Edellistä Etelä-Korean harjoitusta Yeonpyeongin saarella seurasi Pohjois-Korean tykistöisku.

Ennen harjoitusten alkamista amerikkalaisdiplomaatti Bill Richardson kertoi CNN:lle neuvottelujen edistyneen Pohjois-Korean kanssa. Richardsonin mukaan Pohjois-Korea saattaa sallia Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tarkastajien paluun maahan.

Pohjois-Korea vetäytyi aseriisuntaneuvotteluista vuonna 2009 ja karkotti samalla ydintarkastajat.

Pohjois-Korea lupaa harkita myös uuden Yhdysvaltojen, Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välisen sotilaskomission perustamista. Lisäksi suunnitelmissa on uusi Koreoiden välinen kuuma linja.

Koreat ovat ajautuneet viime viikkoina sodan partaalle, ja Etelä-Korean tykistöharjoitusten on pelätty kärjistävän tilannetta entisestään. YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokous ei onnistunut saamaan aikaan yhteistä julkilausumaa asiasta. Kokous päättyi tuloksetta kahdeksantuntisten neuvotteluiden jälkeen.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.