Mainos

Pohjois-Korea: Ei neuvotteluja Bushin kanssa

Pohjois-Korean ulkoministeriön tiedottaja luonnehtii Yhdysvaltain presidenttiä poliittiseksi imbesilliksi. Maa ei näe oikeutusta ydinaseohjelmaansa koskeviin neuvotteluihin.

Pohjois-Korea on haluton jatkamaan ydinaseohjelmastaan käytyjä neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa.

Maan ulkoministeriön tiedottaja on luonnehtinut lausunnossaan Yhdysvaltain presidenttiä George Bushia tyranniksi ja poliittiseksi imbesilliksi, joka jättää Adolf Hitlerin varjoonsa. Tämän vuoksi Pjongjang ei näe oikeutusta keskusteluihin Yhdysvaltojen kanssa, kertoi maan virallinen tietotoimisto KCNA tänään.

Pohjois-Korea on närkästynyt Bushin viimeviikkoisista kommenteista, joissa tämä luonnehti Pohjois-Koreaa "tyranniaksi". Pohjois-Korea on uhannut jättäytyä pois kuudenvälisistä neuvotteluista, joihin myös Yhdysvaltojen on määrä osallistua.

-Pohjois-Korean on nyt mahdotonta osallistua keskusteluihin, kun meiltä on viety viimeisinkin oikeutus istua saman pöydän ääressä USA:n kanssa, ulkoministeriön tiedottaja sanoi maan viralliselle uutistoimistolle KCNA:lle.

Yhdysvallat haluaa Pohjois-Korean sulkevan kaikki ydinaselaitoksensa vastineeksi taloudellisista ja diplomaattisista hyödyistä.

Kuudenkeskeisten neuvottelujen kommunistisen Pohjois-Korean ydinaseohjelmasta oli suunniteltu alkavan tässä kuussa, mutta nyt neuvottelujen alkaminen on epävarmaa. Diplomaattien mukaan Pohjois-Korealla on kuitenkin tapana käyttää tavallista kovempaa retoriikkaa neuvottelujen alla.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.