Pohjois-Korea ei lämmennyt Yhdysvaltain ehdotukselle

Pohjois-Korea on torjunut suoralta kädeltä Yhdysvaltain ehdotuksen Koreoiden välisistä suorista neuvotteluista. Maata hallitsevan kommunistipuolueen lehti Rodong Sinmun nimitti ehdotusta typeräksi ja toisti Pohjois-Korean virallisen kannan, ettei Korean niemimaalla voida taata rauhaa niin kauan kuin Yhdysvallat pitää joukkojaan siellä.

Vuoropuhelu eteläkorealaisten kanssa olisi vain ajan tappamista eikä ratkaise mitään. Tekemällä tällaisia ehdotuksia Yhdysvallat vain pakoilee omaa vastuutaan, lehti kirjoitti.

Kommentti julkaistiin juuri ennen kuin Yhdysvaltain kongressin 7-henkinen valtuuskunta saapui Pohjois-Koreaan perehtymään itse paikalla maan nälkäkriisiin.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunta kehotti viime viikolla Etelä- ja Pohjois-Koreaa aloittamaan suorat keskustelut ilman välittäjää. Molempien Koreoiden, Yhdysvaltain ja Kiinan edustajat yrittivät viime viikolla sopia myöhemmin Genevessä käytävien neuvottelujen asialistasta, mutta eivät päässeet yhteisymmärrykseen. Neljän osapuolen on tarkoitus jatkaa alustavia keskusteluja syyskuussa.
(STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat