Mainos

Pohjois-Korea ärhentelee Yhdysvalloille

Pohjois-Korea vaatii Yhdysvaltoja muuttamaan asennettaan maata kohtaan. Muutoin Pohjois-Korea ei suostu luopumaan ydinaseohjelmastaan.

Pohjois-Korea on ilmoittanut kieltäytyvänsä luopumasta ydinaseohjelmastaan, mikäli Yhdysvallat ei muuta asennettaan Pohjois-Korean hallintoa kohtaan, maan virallinen uutistoimisto KCNA kertoi.

KCNA:n mukaan Pohjois-Korea ilmoittaa kannastaan ensi viikolla käytävissä kuudenkeskisissä neuvotteluissa Pekingissä. Yhdysvallat voi osoittaa muuttaneensa asennettaan vain allekirjoittamalla hyökkäämättömyyssopimuksen Pohjois-Korean kanssa ja olemalla estämättä Pohjois-Korean ulkomaankauppaa, KCNA kertoi.

Samaan aikaan KCNA:n välittämän ilmoituksen kanssa lähti korkea-arvoinen kiinalainen sotilasvaltuuskunta vierailulle Pohjois-Koreaan. Vierailua kuvailtiin Kiinan tiedotusvälineissä osoitukseksi Kiinan hyvästä tahdosta Pohjois-Koreaa kohtaan. Pohjois- ja Etelä-Korean, Kiinan, Japanin, Venäjän ja Yhdysvaltojen välisten neuvotteluiden Pohjois-Korean ydinaseesta on määrä alkaa 27. elokuuta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.