Mainos

Pohjois-Karjalassa suurin huumejuttu

Itä-Suomen rikostiedusteluyksikkö ja Joensuun poliisi ovat paljastaneet Pohjois-Karjalan tähän saakka laajimman huumejutun. Esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä 15 henkilöä ja heistä kahdeksan vangittuina. Jutun kaksi päätekijää ovat edelleen vangittuina.

-Pääepäillyt ovat tuottaneet viime syksystä lähtien Joensuuhun ja sen lähikuntiin ainakin kaksi kiloa amfetamiinia, yhden kilon hasista, 120 kpl ecstasy-pillereitä ja seitsemän grammaa kokaiinia, rikoskomisario Harri Alhainen kertoi. Katukaupassa huumeiden arvo olisi ollut noin 700 000 markkaa, ja huumemäärä olisi riittänyt noin 5 000 käyttöannokseen. Poliisi on kuitenkin takavarikoinut huumetta noin 250 000 markan arvosta. Alhainen luonnehti huumeiden jakelua Joensuussa ja sen lähikunnissa hyvin organisoiduksi.

-Kummallakin pääepäillyllä oli omat alamyyjänsä ja heillä omat myyntialueensa mm. Joensuussa, Lieksassa, Tohmajärvellä ja Kiteellä, Alhainen kertoi. Esitutkinnassa on selvinnyt, että huhtikuussa Joensuun Noljakassa tehty aseellinen postiryöstö liittyi huumejuttuun. -Ryöstön tehnyt mies oli velkaantunut huumausainekaupassa ylämiehelleen ja teki aseellisen ryöstön maksaakseen velkansa. Valtaosa ryöstösaaliista on saatu takaisin, Alhainen sanoi. Esitutkinnan yhteydessä epäiltyjen hallusta on takavarikoitu anastettua omaisuutta, jolla huumeidenkäyttäjät ovat maksaneet huumeostoksiaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.