Mainos

Pohjois-Karjalassa paljastui laittomia maahantulijoita

Rajavartiolaitos ja Pohjois-Karjalan poliisi ovat paljastaneet laittoman maahanmuuton, jossa ainakin kymmenen ihmistä tuli Pohjois-Karjalaan väärin tiedoin vuosina 2008 - 2009. Srilankalaisina turvapaikanhakijoina esiintyneet henkilöt ovat viranomaisten mukaan tosiasiassa Intian kansalaisia.

Viranomaisten mukaan taustalla oli järjestäytynyttä rikollisuutta, sillä Suomeen tulleille oli hankittu väärät henkilötiedot sekä vääriä matkustusasiakirjoja ja syntymätodistuksia.

Maahanmuutto-organsiaation jäsenet ovat toimineet ainakin Intiassa, Ranskassa ja Suomessa. Pohjois-Karjalaan järjestetyt ihmiset ovat tulleet Suomeen pääasiassa EU-alueen kautta muun muassa Ranskan myöntämillä viisumeilla.

Alkuperäisen kertomuksena mukaan turvapaikanhakijat tulivat Suomeen Venäjän kautta.

Joensuun seudulta otettiin kiinni maaliskuun puolivälissä 13 ihmistä. Kymmenen epäillään syyllistyneen perättömään lausumaan viranomaismenettelyssä turvapaikkahakemuksensa yhteydessä, väärän henkilötiedon antamiseen, väärennökseen ja rekisterimerkintärikokseen.

Kahta epäillään törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Molemmat ovat ulkomaalaistaustaisia, ja toisella heistä on pysyvä oleskelulupa Suomeen.

Yksitoista ihmistä on yhä pidätettyinä.

(MTV3)

Katso rikoskomisario Leevi Makkosen haastattelu (toim. Keimo Lehtiniemi)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.