Mainos

Pohjois-Karjalassa lähes joka toinen maahanmuuttaja työtön

Maahanmuuttajien työllisyystilanne vaikeutuu sitä mukaa, kun valtaväestön työttömyys kasvaa. Maan synkimmän työttömyyden alueella, Pohjois-Karjalassa, maahanmuuttajien työtilanne huolestuttaa.

-Maahanmuuttajien työttömyysprosentti on neljänkymmenen luokkaa. Heidän työllistymismahdollisuutensa tässä talouden tilanteessa heikkenevät entisestään, sanoo aluekoordinaattori Leena Westman Itä-Suomi aktiivisen maahanmuuttopolitiikan pilottialueeksi -hankkeesta.

Vaikeaa työllisyystilannetta yritetään Pohjois-Karjalassa helpottaa jakamalla tietoa ja motivoimalla maahanmuuttajia työnhakuun.

Kohtaamista valtaväestön kanssa on yritetty lisätä erityisillä tapahtumilla. Työhallinto, oppilaitokset, järjestöt ja maahanmuuttajat on tuotu samaan paikkaan, samaan aikaan. Kiinnostusta on ollut tungokseen asti.

Westman toteaa, että sentään joillakin aloilla töitä on tarjolla maahanmuuttajillekin. Tälläkin hetkellä Joensuun seudulla on menossa muun muassa kahdeksan inkerinsuomalaisen lääkärin pätevöittämiskoulutus.

-Sairaanhoitajien pätevöittämiskoulutuksia on tällä hetkellä menossa kaksi. Mukana on sairaanhoitajia Venäjältä, Iranista ja Mosambikista.

Suomessa oli syyskuussa työnhakijana 35 600 maahanmuuttajaa. Heistä työttömiä oli 15 950.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.