Mainos

Pohjois-Karjalan Sähkön omistajavaihtoehdot selvitetään

Pohjois-Karjalan Sähkön omistavat kunnat teettävät selvityksen yhtiön eri omistusvaihtoehdoista. Sähköyhtiön ulkopuolisella konsultilla teettämä työ valmistunee alkukesästä. Kunnat päättivät selvityksestä tänään Lieksassa pidetyssä kokouksessa.

Kunnat haluavat selvyyden siitä, millainen tilanne jatkossa on, jos yhtiön omistus säilyy ennallaan. Selvityksen lähtökohtina ovat yhtiön tuloksen jako asiakkaille edullisena sähkönä ja osinkona omistajille. Omistajat kaipaavat tietoa myös siitä, miten vaikuttaa yhtiön liittoutuminen muiden sähköyhtiöiden kanssa. Neljäs selvitettävä asia koskee Pohjois-Karjalan Sähkön vähemmistö- tai enemmistöomistuksen myyntiä. Kunnat haluavat arvion myyntihinnasta ja -ajankohdasta sekä mahdollisesta ostajasta. Sähköyhtiöstä on ollut kiinnostunut muun muassa brittiläinen Eastern Group.

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n arvoksi on julkisuudessa haarukoitu 600-1000 miljoonaa markkaa. Yhtiön osakkeiden myynti lienee käytännössä mahdollista vain kuntien yksimielisellä päätöksellä. Tämä johtuu yhtiöjärjestyksestä, jonka mukaan kolmasosan osakkeista ostavan on lunastettava loput puolitoistakertaiseen hintaan. Pohjois-Karjalan Sähkön suurin osakas on Lieksan kaupunki, joka omistaa 11 prosenttia yhtiön osakkeista. Yhtiössä on osakkaina 24 kuntaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.