Mainos

Pohjois-Karjalan poliisi huolissaan väkivaltarikoksista – tällainen on tyypillinen tapaus

Henkirikosten ja henkirikosten yritysten, sekä törkeiden pahoinpitelyiden lisääntyminen viime vuoden alun jälkeen huolestuttaa Pohjois-Karjalan poliisia.

Poliisin mukaan Pohjois-Karjalassa tehtiin viime vuonna henkirikoksia ja niiden yrityksiä selvästi muutamaa edellisvuotta enemmän. Poliisilaitoksen alueella kirjattiin viime vuonna 26 henkirikosta tai henkirikoksen yritystä. Vuonna 2011 niitä kirjattiin kahdeksan ja sitä edeltävinä kahtena vuotena 14 rikosta vuodessa.

Koska vakavien väkivaltarikosten määrä on poikkeuksellisen suuri, poliisi on selvittänyt missä olosuhteissa ja miten teot on tehty sekä minkälaista taustaa epäillyillä ja asianomistajilla on ollut. Poliisilaitoksen analyysiryhmä on käynyt läpi viime vuoden alusta tämän vuoden helmikuun loppuun saakka ilmoitukset 25 henkirikoksesta ja niiden yrityksestä.

Pohjois-Karjalan poliisi kuvailee tyypillistä henkirikosta tai sen yritystä. Poliisin mukaan 30 -vuotias mies, jolla on vankka väkivalta- ja huumausainetausta puukottaa 43-vuotiasta miestä, jolla on tekijää vähemmän ja lievempää rikostaustaa.

Tyypillisessä tapauksessa puukotus tapahtuu riidan päätteeksi yksityisasunnossa, jossa on yhdessä nautittu alkoholia. Tekijä ja uhri tuntevat toisensa ennestään ainakin yhteisen ryypiskelyn tiimoilta. Uhrin vammat ovat hengenvaaralliset, mutta hän jää eloon. Eloonjäämistä edistää se, että uhri saadaan nopeasti hoitoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.