Mainos

Pohjois-Karjalan maakuntatempaus veti ennätysyleisön

Pohjois-Karjalan maakuntatempauksesta kehkeytyi tähän mennessä suurin Helsingissä järjestetyistä maakuntien esiintymisistä. Kun kolmipäiväinen ilojuhla päättyi tänään illansuussa, oli sen tilaisuuksissa käynyt yli 300 000 ihmistä.

Pohjois-Karjalan osaamista ja kulttuuria esiteltiin Helsingin keskustassa Senaatintorin lisäksi mm. Wanhan Sataman näyttelyssä ja Espan soittolavalla.
-Äärirajoilla oltiin jo tilojen riittävyyden suhteen, pohti Pohjois-Karjalan liiton kehityspäällikkö Hannu Huikuri.

Tapahtuma täytti kaikkineen järjestäjien asettamat tavoitteet. Pohjois-Karjalan maakunnan kuntien ja yrittäjien yhteinen panostus tempaukseen oli noin viisi miljoonaa markkaa, ja tämä summa oli myös tarkoitus saada takaisin kotiin kauppojen myötä. Helsingin kaupunki sijoitti tempaukseen 800 000 markkaa.

Tyytyväisiä kauppiaita

Senaatintorille tulleet 250 yrittäjää olivat poikkeuksetta tyytyväisiä myyntiinsä, ja kulttuuriohjelma oli sekin vetävää. Vaikka yrittäjät olivat varautuneet vilkkaaseen kaupantekoon, loppuivat muutamilta varastot jo eilen. Erityisen hyvin kävivät kaupaksi karjalaiset herkut ja muut elintarvikkeet.

Viihtyvyyttä lisäsi omalta osaltaan tilapäinen toriravintola, joka keräsi Senaatintorin luoteiskulmassa kunnioittavan määrän aterioitsijoita ja oluttasapainonsa hakijoita. Senaatintorin kulttuuriohjelmassa oli myös tänään hyviä esiintyjiä, mm. Pohjois-Karjalan pohjoisimmasta kunnasta tullut Valtimon tyttökuoro, joka lauloi heleästi karjalan murteella.

Ensi vuonna Helsingin valtaavat Keski-Suomen maakunnat ja vuonna 1999 on vuorossa Pirkanmaa. Kaikki maakunnat ovat tervetulleet esittäytymään yhdessä pääkaupungissa vuonna 2000.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.