Mainos

Pohjois-Israel: Ammuskelussa uhreja

Pohjois-Israelissa Bet Sheanin linja-autoasemalla ammuskelussa on ainakin neljä kuollut ja kymmeniä loukkaantunut. Asiasta kertoi Israelin armeijan radio.

Aseistatuneita miehiä oli silminäkijöiden mukaan useita. Heidän kerrotaan räjäyttäneen myös käsikranaatteja ja avanneen tulen väkijoukkoon. Tiettävästi myös ammuskelijat itse saivat surmansa.

Välikohtaus sattui lähellä Israelin oikeistolaisen Likud-puolueen vaalihuonetta, jossa puolueelle on määrä valita uusi johtaja tänään. Hyökkäyksen tekijöiksi on nimettömällä puhelinsoitolla ilmoittautunut palestiinalaisjärjestö Al Aksan marttyyrien prikaatit.

Aiemmin tänään israelilaiskohteita on pommitettu Keniassa. Mombasassa israelilaishotellin tehdyssä pommi-iskussa kuoli 15 henkilöä. Vähän ennen hotelli-iskua Mombasasta Tel Aviviin lähtenyttä israelilaista matkustajokonetta kohti ammuttiin kaksi ohjusta. Ohjukset eivät kuitenkaan osuuneet koneeseen.

Israel uhkasi torstaina kovilla vastatoimilla sen jälkeen, kun sen kansalaisia vastaan oli tehty kaksi iskua Keniassa ja likud-puolueen äänestyspaikkaa vastaan oli hyökätty.

-Terroristien meitä vastaan aloittama terrorisota ei anna meille muuta mahdollisuutta kuin tuhota heidät ennen kuin he tuhoavat meidät, sanoi hallituksen edustaja Raanan Gissin.

-On selvää, että yksi syy terroritoiminnan kiihtymiseen on todennäköisesti pyrkimys estää vaalien järjestäminen ja demokratian toteutuminen Israelissa, hän sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.