Mainos

Pohjois-Irlanti pelkää uutta väkivallan kierrettä

Pohjois-Irlannissa pelätään uutta väkivallan kierrettä Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n ilmoitettua, että se oli iskun takana. Englannin pääministeri John Major reagoi IRA:n ilmoitukseen arvostelemalla jyrkästi IRA:n poliittisen siiven Sinn Feinin johtajaa Gerry Adamsia.

Major sanoi, että Adams on paljastanut todellisen minänsä ja osoittanut "kuvottavaa tekopyhyyttä" ilmoittamalla olevansa valmis neuvottelemaan rauhasta samalla kun hän itse asiassa hautoo murhasuunnitelmia.

Pommi-isku tehtiin englantilaisjoukkojen varuskunta-alueella Lisburnessa, Pohjois-Irlannissa. Kolmekymmentäyksi ihmistä loukkaantui kahden pommin räjähdyksessä.

Isku merkitsee, että IRA on laajentanut uudet hyökkäyksensä Pohjois-Irlantiin tyydyttyään tähän asti räjäyttämään pommeja vain Englannissa. IRA rikkoi yli vuoden voimassa olleen tulitaukonsa viime helmikuussa. IRA on vaatinut, että sen poliittinen siipi Sinn Fein otetaan mukaan Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluihin ilman ennakkoehtoja.

Irlannin pääministeri tuomitsi IRA:n iskun

Irlannin pääministeri John Bruton tuomitsi Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n pommi-iskun englantilaisjoukkojen tukikohtaan Pohjois-Irlannissa. Irlannin parlamentissa puhunut Bruton vertasi IRA:ta Saksan natseihin, jotka olivat valmiita luopumaan väkivallan mahdollisuudesta vasta sitten, kun kaikki muut ovat suostuneet heidän sanelemiinsa ehtoihin.

Bruton kehotti kaikkia Irlannin puolueita tuomitsemaan Lisburnin iskun ja totesi, ettei Irlannin valtio voi jäädä väkivaltaa harjoittavan järjestön panttivangiksi.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.