Mainos

Pohjois-Irlannissa räjähti autopommi

Pohjois-Irlannissa räjähti tänään autopommi, kertoi maakunnan poliisi. Pommi räjähti Banbridgen kaupungissa, joka sijaitsee noin 40 kilometriä maakunnan pääkaupungista Belfastista lounaaseen. Poliisin mukaan räjähdys aiheutti huomattavaa vahinkoa rakennuksille. Räjähdys tapahtui, kun poliisi oli tyhjentämässä aluetta saatuaan puhelimitse varoituksen pommista.

Illalla ei vielä tiedetty, loukkaantuiko kukaan pommiräjähdyksessä. Sairaalaan vietiin kuitenkin useita ihmisiä, jotka olivat säikähtäneet räjähdystä.

Kukaan ei heti ilmoittautunut iskun tekijäksi. Paikalliset viestimet epäilivät kuitenkin autopommin asettajaksi jotain maakunnan ääriryhmistä. Muutama ääriryhmistä on ilmoittanut vastustavansa pääsiäisenä solmittua rauhansopimusta, joka hyväksyttiin Irlannin tasavallassa ja Pohjois-Irlannin maakunnassa pidetyissä kansanäänestyksissä toukokuun lopussa. Rauhansopimuksen on määrä lopettaa väkivaltaisuudet, jotka ovat jatkuneet Pohjois-Irlannissa vuosikymmeniä.

Irlanti vapautti IRA-vankeja

Irlanti on vapauttanut kuusi IRA:n vankia. Kyseessä ovat ensimmäiset Pohjois-Irlannin rauhansopimuksen perusteella vapautetut vangit. Heidät oli tuomittu murhista ja murhayrityksistä. Yli 200 pohjoisirlantilaista vankia on rauhansopimuksen mukaan määrä vapauttaa Britanniassa ja Irlannissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.