Mainos

Pohjois-Irlannin poliisi löysi räjähdekätkön

Pohjois-Irlannissa katoliset nuoret jatkoivat viime yönä yhteenottojaan poliisin kanssa. Poliisi kertoi yhden sotilaan ja kahden poliisin loukkaantuneen lievästi Belfastissa nuorten heitellessä kiviä ja polttopulloja.

Kahakoita käytiin myös Londonderryssä, jossa poliisi löysi eilen suuren erän kotitekoista räjähdysainetta. Poliisin mukaan kyseessä oli lähes valmis pommi, joka olisi räjähtäessään ollut hyvin tuhoisa. Pääosin katolisten asuttama Londonderry on Britannian valtaa vastustavien kansallismielisten vahvaa tukialuetta.

Löytö kiristi uudelleen jännitystä Pohjois-Irlannissa, jossa heinäkuun protestanttimarssit vuosittain aiheuttavat levottomuuksia.

Lievistä yhteenotoista huolimatta viikonloppu sujui pelättyä rauhallisemmin, sillä protestanttiveljeskunnat taipuivat lauantaisen juhlapäivänsä alla perumaan kiistellyimmät marssinsa.

Adams: Aseidenluovutus yhä ongelmana

Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittisen siiven johtaja Gerry Adams sanoi eilen, että vaatimus IRA:n aseiden luovuttamisesta ennen neuvotteluja on yhä keskeinen este rauhanhankkeelle.

Adamsin lausunto oli vastaus Pohjois-Irlannin asioista vastaavan brittiministerin tulitaukovetoomukseen. Ministeri Mo Mowlam oli todennut, että protestanttien myönnytyksen jälkeen pelivuoro on nyt IRA:lla ja poliittisella siivellä, Sinn Feinillä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.