Mainos

Pohjois-Carolina edelleen veden vallassa

Hirmumyrsky Floydin jälkeensä jättämät tulvat eivät ole vieläkään helpottaneet Yhdysvalloissa. Tilanne on pahin Pohjois-Carolinassa, jonka itäosissa tulvavesi nousee paikoin edelleen ja satoja ihmisiä odottaa yhä pelastusta veden saartamista taloista.

Tulvan saartamia asukkaita yritetään pelastaa helikoptereiden ja veneiden avulla. Myrskyn lasketaan vaatineen tähän mennessä 45 kuolonuhria. Kuolemantapauksista 20 on sattunut juuri Pohjois-Carolinassa. Tulva on myös katkonut satoja teitä ja kaksi suurta osavaltion läpi kulkevaa valtaväylää on edelleen poikki.

Pelastusjoukkojen on vaikea saada apua perille tulvan saartamille alueille ja ruoka on monin paikoin loppumassa. Osavaltion alueella on edelleen tuhansia ihmisiä tilapäissuojissa ja viranomaiset uskovat, että osa asukkaista pääsee takaisin koteihinsa vasta parin viikon kuluttua.

Sähkö ja vesi ongelmina muuallakin

Ilmapelastuksiin jouduttiin turvautumaan myös New Jerseyn osavaltiossa, jossa kymmeniä ihmisiä jäi veden saartamiksi taloihinsa. Pitkin itärannikkoa on yhä lähes miljoona taloutta ilman sähköä, osa on ilman puhelinta ja puhtaan veden puute on yksi suurimmista ongelmista.

Tulvavesi turmeli kymmeniä vedenpuhdistamoja erityisesti Virginiassa, Pohjois-Carolinassa ja New Jerseyssä. Joillakin alueilla vettä ei saada lainkaan, paikoin taas asukkaiden on keitettävä kaikki talousvesi.

Maatiloilta on päässyt tulvien mukana vesistöihin melkoisia määriä karjanlantaa ja muuta jätettä. Atlantilla on liikkeellä seuraava hirmumyrsky Gert ja se saattaa uhata Bermudaa. Säätieteilijät eivät usko Gertin kuitenkaan osuvan Yhdysvaltain itärannikolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.