Mainos

Pohjois-Atlantin lohi kuolemassa sukupuuttoon

Villi Pohjois-Atlantin lohi on vaarassa kuolla sukupuuttoon, ellei lohen pelastamiseksi ryhdytä ripeisiin toimenpiteisiin, Maailman luonnon säätiö WWF kertoo. Pohjois-Atlantin villilohea uhkaavat WWF:n mukaan liikakalastus ja kilpailu lisääntymisjoissa kalankasvatuslaitoksilta karanneiden yksilöiden kanssa.
Pohjois-Atlantin villilohikannat ovat laskeneet ennätysalhaisiksi. Kuluttajat eivät ole havahtuneet ongelmaan, koska laajan kalankasvatuksen vuoksi lohta on ollut tarjolla kaupoissa New Yorkista Pariisiin ennätysmäärin.
Lohisaaliit putosivat Pohjois-Atlantilla vuonna 1999 noin 2170 tonniin, kun ne vielä 1970-luvun välissä olivat 12000 tonnin luokkaa vuosittain. Samalla ajanjaksolla kasvatuslohen tuotanto on noussut lähes 700000 tonniin, kun se vielä 25 vuotta sitten oli lähes olematonta.
-Pohjois-Atlantin villilohen tilanne ei ole viimeisen jääkauden jälkeen ollut näin huono, WWF:n lohitutkimuksen pääkoordinaattori Henning Roed kertoi uutistoimisto Reutersille. Lohen pelastamiseksi vaaditaan WWF:n mukaan kalastusrajoitusten lisäksi Pohjois-Atlantin alueen mailta tiukempaa kontrollia, jotta kasvatuskalat ja kalataudit eivät pääsisi leviämään villilohen lisääntymisjokiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.