Mainos

Pohjantähdellä jo 60 000 katsojaa

Timo KoivusalonTäällä Pohjantähden alla -elokuvaa on käyty katsomassa hyvin ihmisten joulukiireistä huolimatta. Tähän mennessä sen on nähnyt jo 59 669 katsojaa, ja se on kymmenettä päivää Suomen katsotuin elokuva myös ulkomaalaiset elokuvat huomioonottaen.

Juuri puolisonsa, apulaisohjaaja Susanna Palinin kanssa lomalta palannut Koivusalo on iloinen Pohjantähden menestyksestä. -Siihen nähden, että ajankohta on hyvin haasteellinen, katsojia on ollut erittäin hyvin. Pohjantähti ei ole James Bond -tyyppinen elokuva, jonka menestyksen mittaamisessa oleellisinta on ensimmäinen viikonvaihde. Minun elokuvani ovat aina lähteneet hitaammin liikkeelle, kuten Sibelius, joka lopulta sai yli 300 000 katsojaa.

Samaa uskotaan Suomen elokuvasäätiössä. -Todennäköisesti Pohjantähden parhaat päivät ovat vielä edessä ja joulun ja Uudenvuoden välipäivinä Pohjantähti alkaa loistaa kirkkaimmillaan. Sen jälkeen menestys kantanee pitkälle talveen ja tekijöiden tavoitteena ollut 300 000 on edelleen realistinen tavoite, uskoo kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokas elokuvasäätiöstä.

-Urheilutermejä käyttääkseni: tasaisen vauhdin taulukoissa ollaan. Katsojia on paljon myös maaseudulla, joten tavoite voidaan hyvinkin saavuttaa, mutta vielä sitä on mahdotonta sanoa, sillä elokuvasesonki alkaa välipäivinä ja jatkuu siitä tammi-helmikuulle, Koivusalo arvioi.

-Elokuvasta teeman ja Väinö Linnan romaanin perusteella ennakkoon ehkä eniten kiinnostuneella kohderyhmällä eli aikuisyleisöllä on tässä vaiheessa vuotta aika paljon muitakin kiireitä, joten juuri ajankohtaan nähden Pohjantähden ylivoimainen asema katsojatilastoissa kahtena ensimmäisenä viikkona lupaa hyvää, sanoo Ahokaskin.

Täällä Pohjantähden alla sai suopeat kritiikit ja sitä on laajalti hehkutettu Koivusalon parhaana elokuvana. -Olen siitä tosi iloinen. Tapoihini kuuluu, että en lue kritiikkejä, mutta olen saanut viestejä, että neljää tähteä on paljon. Katsojilta saatuja viestejä pidän arvossa. Sähköpostini on tukossa meileistä ja kännykkä tekstiviesteistä. Siellä on paljon koskettavaa palautetta. Tuntuu hienolta, että pystyy 2000-luvulla koskettamaan ihmisiä, sanoo Koivusalo.

Pohjantähti koskettaa myös nuoria

Harri Ahokas on huomannut, että nuoret ovat ottaneet elokuvan yllättävän hyvin vastaan. -Positiivisia uutisia elokuvan vastaanotosta on kuulunut koulumaailmasta. Nuorille katsojille laajan henkilögallerian ja tarinan pitkän kaaren avautuminen on ollut vaivatonta. Näyttää myös siltä, että nuoret katsojat reagoivat herkän omatuntonsa myötä voimakkaasti niihin epäoikeudenmukaisuuksiin, jotka Pohjantähden kuvaamana ajankohtana olivat torppariyhteiskunnan arkipäivää, sanoo Ahokas.

Kaikkiaan kotimaisella elokuvalla on tänä vuonna koossa 917 369 katsojaa. Kotimainen elokuva yrittää saavuttaa miljoona katsojaa vuoden loppuun mennessä. Koivusalon elokuvasta toivotaan kotimaisen elokuvan notkahtaneiden katsojalukujen pelastajaa ja sen arvioidaan tavoittavan lopulta 300-400 000 katsojaa. Viime vuonna kotimaisia katsojia oli runsaat 1,5 miljoonaa ja markkinaosuus oli 23 prosenttia. Nyt jäädään noin viiteentoista prosenttiin.

Perjantaina Pohjantähti joutuu kovaan seuraan, kun James Cameronin kolmiulotteinen elokuvatapaus Avatar saa ensi-iltansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.